Висши членове на Европейската комисия пристигат в Киев днес с обещания

...
Висши членове на Европейската комисия пристигат в Киев днес с обещания
Коментари Харесай

Ръководителите в ЕС готови да окажат повече военна помощ на среща в Киев

Висши членове на Европейската комисия пристигат в Киев през днешния ден с обещания за повече военна, финансова и политическа помощ, оповестява Reuters.

С настъпването на първата годишнина от съветската инвазия, това пътешестване има за цел да покаже поддръжката за Украйна.

Все отново Европейски Съюз е подготвен да откаже на Украйна да получи бързо участие , защото Европейски Съюз не желае да одобри страна във война, както и тъй като тя се нуждае от повече антикорупционни ограничения.

" Това е доста мощен сигнал, че сме в Киев по време на войната. Това е сигнал към украинския народ. Това е сигнал към Русия. Това е сигнал към света ", сподели почитан чиновник на Европейски Съюз.

Ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен и ръководителят на ЕС Шарл Мишел ще се срещнат с президента Володимир Зеленски на следващия ден, в петък.

На диалозите ще бъдат разисквани изпращането на още повече оръжия и пари в Украйна, увеличение на достъпа на украинските артикули до пазара на Европейски Съюз, подкрепяне на Украйна да покрие енергийните потребности, налагане на нови наказания против Русия, гонене на управлението в Москва за войната и удължение на възбраната за роуминг на Европейски Съюз зона за мобилни диалози към Украйна.
 Европейски Съюз удължава глобите против Русия
Европейски Съюз удължава глобите против Русия

Наказателните ограничения остават в действие най-малко до 31 юли

Сред пътуващите до Киев е първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел, който би трябвало да разгласи удвояването на броя на украинските бойци, които ще бъдат подготвени от блока, до 30 000 тази година, и 25 милиона евро за разминиране на зони, отвоювани от Украйна.

Досега Европейски Съюз е отделил съвсем 60 милиарда евро помощ за Украйна, съгласно публични лица, в това число близо 12 милиарда евро военна поддръжка и 18 милиарда евро, обещани за подкрепяне на ръководството на страната тази година.

Премиерът на Украйна Денис Шмихал изрази предпочитание страната да се причисли към Европейски Съюз след две години, а белгийски евродепутат сподели присмехулно, че мечтае това да се случи през идващите пет. В реалност това най-вероятно ще отнеме доста повече време.

Вместо да се ангажират с дати, чиновници на Европейски Съюз изброиха голям брой условия за присъединение от политическа и икономическа непоклатимост до приемане на законите на Европейски Съюз от климатичните до обществените и здравните стандарти.

Призивите на Украйна за ракети с огромен обхват или бойни самолети също ще останат без отговор от Европейски Съюз тази седмица.

Очертаващите се нови наказания на Европейския съюз против Русия евентуално също няма да оправдаят упованията в Украйна, която прикани за ориентиране към нуклеарната промишленост на Русия.
 Украйна изиска още оръжия колкото може по-бързо
Украйна изиска още оръжия колкото може по-бързо

Киев прикани Запада за издигане на помощта на " качествено ново равнище "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР